Step of Run

Voor Stichting Semmy

Steun!

Step Up 4 Semmy Challenge

In 2015 hebben we de 2e editie gehad en WAT EEN SUCCES!!! Er is bijna € 20.000,= opgehaald. Vandaar dat de volgende in 2016 alweer is gepland.

Zoals al uit de naam naar voren komt: het is een uitdaging! Met professionele steps of rennend wordt de Cauberg in Valkenburg door de echte sportievelingen 20x achter elkaar bedwongen. Maar... uiteraard: als je dit niet haalt, het is geen ramp. Minder mag ook! En als je de 20x niet vol maakt, geen probleem, je krijgt toch je herinneringsmedaille. Want het gaat erom dat je erbij bent, dat je onderdeel uitmaakt van de groep die het toch maar doet dat je uiteindelijk je grenzen verlegt én daarmee geld ophaalt voor Stichting Semmy.

NIEUW: Dit jaar is het mogelijk om de Cauberg rennend 20x te bedwingen!!

De Cauberg heeft een lengte van 1050 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 5% en een maximaal stijgingspercentage van 12%. Er zijn extra prijzen te winnen voor degenen die:

  • - mannelijke deelnemer die de meeste beklimmingen met de step heeft gedaan
  • - vrouwelijke deelnemer die de meeste beklimmingen met de step heeft gedaan
  • - mannelijke deelnemer die de meeste beklimmingen rennend heeft gedaan
  • - vrouwelijke deelnemer die de meeste beklimmingen heeft gedaan
  • - deelnemer die het meeste geld heeft opgehaald voor Stichting Semmy

De Challenge start in het centrum van Valkenburg. Zowel hier als bij het omkeerpunt bovenop de Cauberg bij Landal Kasteeldomein Cauberg staat een stand van Stichting Semmy. Hier krijg je een lintje om je stuur of je pols voor iedere beklimming en tevens is hier de mogelijkheid om water of sportdrank te nuttigen en een banaantje te eten. Beneden bij het keerpunt wordt door vrijwilligers kippensoep geserveerd en pannenkoeken, vers en dampend. De nabijgelegen horeca gelegenheid heeft haar medewerking toegezegd om ook voor de toeschouwers te zorgen. Deze zijn uiteraard van harte welkom en bij deze uitgenodigd!

De Challenge begint om 10.00 uur met een toespraak van de organisator, Eric van Dijk, gevolgd door een stadiontoeter als officiele start van de Step4Semmy. De laatste deelnemer is rond 15.00 uur klaar waarna de cheque met het opgehaalde bedrag wordt onthuld en iedereen een herinneringsmedaille krijgt omgehangen.

In 2015 is het waanzinnige bedrag van € 19.380,= opgehaald en in de vorm van een cheque overhandigd aan het bestuur van Stichting Semmy!

De dag staat uiteindelijk in het teken van de strijd tegen hersenstamkanker, een ziekte waarvoor nog geen enkele kans op genezing bestaat. Alleen door onderzoek te doen, kunnen wij ervoor zorgen dat deze ziekte in de toekomst behandelbaar wordt. Omdat alle deelnemers hetzelfde doel hebben, is de saamhorigheid enorm.
 

Sponsors